Onze eenvoudige checklist voor het maken van een zomerfotoboek

Door Albelli op 2 september 2024

De zomer is in volle gang en waarschijnlijk staan al je favoriete momenten ​​nog op je telefoon, wachtend om gedeeld te worden. Hier is onze handige checklist waarmee je jouw zomerfotoboek zo af hebt. Klaar om aan iedereen te showen.

De zon schijnt (hopelijk), je bent nog aan het genieten van lange avonden en je hebt helemaal zin om iets speciaals te maken van al je zomerse avonturen. Wat dacht je van een zomerfotoboek? Leg al het leuks van de afgelopen tijd vast door een fotoboek te maken vol zomerherinneringen. Bekijk deze eenvoudige checklist en ga meteen aan de slag.

Zomerfoto’s: check

Om een ​​fotoboek te maken, heb je natuurlijk allereerst de foto’s van je zomervakantie nodig. Blader door je foto’s en kies je favorieten. Dat kunnen spontane selfies met de hele familie zijn, waarop iedereen een gek gezicht trekt. Of het kunnen mooie foto’s van het strand (of de bergen of de stad) zijn. Welke foto’s je ook op je telefoon hebt staan, een zomerfotoboek is perfect om ze aan iedereen te laten zien. Heb je nog wat ideeën nodig voor leuke zomerse foto’s? Lees dan onze blog voor meer inspiratie.

Een zomers thema

Het is tijd om een ​​thema te kiezen voor je zomerfotoboek. Of je nu op vakantie bent geweest op een eiland, een nieuwe stad hebt verkend of een ontspannen weekendje weg bent geweest met het gezin, wij hebben een themaboek voor je. Je hebt natuurlijk heel wat foto’s en herinneringen overgehouden aan je zomervakantie, dus dan wil je ook dat je fotoboek erbij past.

Geef je momenten captions

Elke foto bevat een speciaal moment en soms hebben die momenten een caption nodig. Het kan de datum zijn waarop je op vakantie bent geweest, de locatie waar je favoriete zomermoment heeft plaatsgevonden of gewoon wat context bij alle grappige foto’s. Ook heeft je fotoboek een titel nodig. Iets dat zegt ‘dit was de beste zomer ooit’.

Geef je zomerfotoboek een persoonlijke touch

Zodra je de leukste zomerfoto’s hebt gekozen en je album een ​​naam hebt gegeven, is het tijd om persoonlijke accenten toe te voegen. Experimenteer eerst met indelingen en de achtergrond. Niets zegt ‘zomerfotoboek’ zo goed als een felgele achtergrond met palmbomen. Of kies voor een van onze vooraf ontworpen themaboeken om de perfecte zomerse sfeer te krijgen. Zodra je tevreden bent met je zomerfotoboek, is het tijd om de afwerking van het papier te kiezen. Kies een glanzende afwerking om extra glans te geven aan je momenten of laat het zoals het is voor een klassieke look.

Je hebt nu een geweldig zomerfotoboek gemaakt, dat niet alleen perfect is om terug te blikken op alle goede herinneringen, maar ook om inspiratie te geven voor je volgende zomeravonturen. Ben je klaar om creatief aan de slag te gaan? Bekijk dan ons ​​assortiment fotoboeken en leg je zomer voor altijd vast.