Onze allerbeste ontwerpen voor kerstkaarten van dit jaar

Door Albelli op 28 oktober 2024

Op zoek naar snelle ideeën voor kerstkaarten? Van speels en kleurrijk tot elegant en verfijnd: met onze top 10 van nieuwe ontwerpen voor kerst- en nieuwjaarskaarten kun je familie en vrienden deze feestdagen makkelijk & snel een persoonlijke kerstgroet sturen.

Kerstkaarten zijn ideaal om de feestdagen een persoonlijk tintje te geven en iemand te laten zien dat je aan hem of haar denkt. Of je nu een grappige kerstkaart naar je beste vriend stuurt, de groeten doet aan familie of iets eigenzinnigs ontwerpt voor collega’s: een zelfgemaakte fotokaart maakt het allemaal net wat specialer. Het kiezen van de perfecte indeling of achtergrond voor je kerstkaart kan een lastige klus zijn, maar de extra moeite die je er in stopt is het altijd waard. Je maakt de ontvanger er namelijk erg blij mee!

Van speels, retro en elegant tot een nieuwjaarsthema: hier is onze top 10 van de beste ideeën voor kerstkaarten met onze gloednieuwe ontwerpen, samen met handige tips om ze te laten opvallen.

Top 10 ideeën voor kerstkaarten

1. Strikjesornament

Leuk, grappig en vol feestvreugde: dit ontwerp verandert je favoriete foto’s in drie kleurrijke kerstballen. Het is de perfecte keuze om een speels tintje aan je kaarten te geven, ideaal voor vrienden, familie of collega’s die houden van een vrolijke, traditionele kerstlook.

Topidee voor foto’s op je kerstkaart: dit ontwerp werkt het beste met heldere, vrolijke foto’s. Kies de fijnste, leukste momenten van je jaar voor een kaart vol feestelijke vrolijkheid.

2. Feestelijke cirkels

Heb je veel mooie momenten om te delen? Dit ontwerp heeft vijf feestelijke cirkels, waardoor je ruimte hebt om de beste momenten van je jaar te laten zien. Of het nu gaat om familie, huisdieren, reisfoto’s of een mix van alles, deze flexibele indeling is perfect voor iedereen.

Topidee voor de indeling van je kerstkaart: mix groepsportretten met close-ups van geliefden, huisdieren of je favoriete foto’s van het jaar voor een kaart die het verhaal van jouw jaar vertelt.

3. Kerstboom design

Dit nieuwe kerstkaartontwerp zet je foto in een stijlvol kerstboomdesign. Ideaal voor stelletjes, kleine gezinnen of goede vrienden die liever een meer subtiele kaart maken, maar waar toch de kerstsfeer van af straalt. Perfect dus voor wie eenvoud en elegantie belangrijk vindt.

Topidee voor de achtergrond van je kerstkaart: gebruik voor het minimalistische ontwerp een cleane, natuurlijke achtergrond voor je foto, zoals een besneeuwd landschap of twinkelende kerstlichtjes.

4. Retro kerstraam

Dikke strepen, retro vibes en een vleugje rood en groen maken deze kaart uniek. Ideaal voor de mensen op je adressenlijst die vintage charme graag combineren met een relaxte, feestelijke look. Het ontwerp straalt persoonlijkheid uit, maar blijft ontspannen en cool.

Topidee voor de kerstkaart van je beste vriend:
dit ontwerp is perfect voor vrienden die lekker eigenzinnig zijn. Combineer het met een leuke, spontane foto van jullie tweeën.

5. Speelse calligrafie

Een nieuwjaarskaart is een leuke manier om een persoonlijke boodschap per post te versturen. Dit kunstzinnige ontwerp kijkt vooruit naar 2025 en heeft een frisse, speelse uitstraling. Het is perfect om een enkele opvallende foto te delen met vrienden die een eigentijdse stijl wel kunnen waarderen.

Topidee voor een niet-kerstachtige kaart: niet iedereen viert natuurlijk Kerst, dus dit ontwerp is perfect om iemand een uniek kaartje te sturen zonder de feestdagen te benoemen.

6. Pastel strepen

Dit zachte en speelse kaartontwerp maakt optimaal gebruik van mooie pasteltinten en een knusse sfeer. Met een op een kerstkransje geïnspireerd fotokader is het een goede keuze om de kleintjes te laten zien en die schattige momenten vast te leggen die Kerstmis zo speciaal maken.

Topidee voor een grappige kerstkaart: maak een foto van de kinderen in hun kerstpyjama of tijdens het bakken van koekjes. Zo maak je een kaart die harten zal doen smelten en ver en dichtbij voor een glimlach zal zorgen.

7. Feestelijke bloemen

Bij deze kaart draait alles om de foto. Een eenvoudige feestelijke rand omlijst je favoriete foto, zodat jouw moment kan stralen. Het maakt niet uit wat het onderwerp is: dit ontwerp zorgt ervoor dat je foto de show steelt.

Topidee voor foto’s op je kerstkaart: gebruik deze kaart voor een mooi familieportret, een leuke groepsfoto met vrienden of dat perfecte kiekje van je huisdier, dat je speciaal voor de feestdagen hebt bewaard.

8. Prachtig bordeaux design

Een hemels ontwerp, ideaal voor wie de kerstkaart graag stijlvol wil houden. Perfect dus voor een prachtige landschapsfoto met familie of vrienden of een unieke solofoto.

Topidee voor een chique kerstkaart: deze kaart is zeer geschikt voor een enkele, opvallende foto van een gezin of stel, dus ideaal voor wie houdt van een vleugje kerstmagie met een elegante afwerking.

9. Feestlijke vormen 

Dit ontwerp heeft een traditioneel kerstkleurenpalet van rood en groen, maar geeft er een speelse draai aan met drie vakjes voor foto’s. Het is perfect voor vrienden, familie of groepen die een klassieke feestelijke look willen, maar dan wel met een grappige twist.

Topidee voor een kerstkaart van het gezin: kies drie opvallende foto’s van het afgelopen jaar, waaronder een leuke groepsfoto, en maak een kaart vol persoonlijkheid.

10. Gouden jaren

Dit chique en klassieke ontwerp combineert goud en navy met plek voor één foto en biedt zo een tijdloze manier om het komende jaar te vieren. De nieuwjaarskaart is perfect voor gezinnen, stellen of vrienden die houden van een strakke, elegante touch.

Topidee voor de voorkant van een kerstkaart: heb je groot nieuws voor komend jaar, zoals een bruiloft, een baby of spannende plannen in 2025? Gebruik deze kaart om het te delen en geef zo je beste wensen voor het nieuwe jaar een persoonlijk tintje.

Kerstmis is vaak ietwat hectisch en druk. Door gepersonaliseerde kerstkaarten te maken kun je in elk geval heel makkelijk één ding van je to-dolijst afstrepen en tegelijkertijd iemand écht verrassen. Of je nu kaarten stuurt naar familie, collega’s of je bff’s, met onze pakjes van 10 stuks is het eenvoudig om met iedereen wat kerstvreugde te delen.