Hoe je deze zomer de beste foto’s maakt

Door Albelli op 15 augustus 2024

Van belichtingstips tot het maken van een echt unieke foto, de zomer is perfect om erop uit te trekken en je fotorol te vullen met leuke dingen.

Het is heerlijk weer, gezellig druk op het strand en een ijsje gaat er ook wel in. De zomer is ideaal om zoveel mogelijk foto’s te maken, zodat je straks een fotorol vol schatten hebt om dat zomergevoel nog even vast te houden. Wij hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet zodat jij de mooiste zomerfoto’s kan maken.

Vertel je verhaal

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen en wat je moet fotograferen, onthoud dan dat alles wat jouw aandacht trekt, het waard is om te fotograferen. Foto’s vertellen een verhaal, en als je je camera erbij pakt, is het tijd om jouw verhaal te vertellen. Van dagjes strand tot roadtrips, BBQ’en en ‘s avonds lekker lang buiten zitten, laat zien wat de zomer voor jou betekent en leg je favo momenten vast.

Maak spontane foto’s

Spontane kiekjes zijn een geweldige manier om echt alles te halen uit het moment waarin je je bevindt (inclusief de imperfecties) met als resultaat een ontspannen en authentieke foto vol energie.

Als je vrienden hun camera’s tevoorschijn halen op het strand, kijk dan naar het uitzicht en neem je beste poses aan, zelfs als ze er een beetje gek uitzien. Als je geniet van een dagje wandelen met het gezin, dring er dan niet op aan dat de kinderen naar de camera kijken. Je krijgt juist leukere foto’s als ze gewoon lekker aan het spelen zijn en genieten van het moment.

Spontane foto’s zijn ook perfect om een ​​glimlach op de gezichten van vrienden en familie te toveren. Voeg gewoon je foto toe aan een setje van 10 persoonlijke kaarten, schrijf een kleine update over je zomer op de kaarten en verstuur ze voor wat extra vrolijkheid.

Denk ‘out of the box’

Het is niet cliché of cringe om een ​​ansichtkaart-achtige foto van een toeristische attractie te willen maken, maar je kunt je fotografie skills ook verbeteren door je perspectief te veranderen. Dus wandel ook eens rond in de straatjes die niet zo druk zijn en neem alles aandachtig in je op.

Het vastleggen van juist deze momenten is wat je fotorol verandert in een echt uniek vakantiedagboek dat je wilt bewaren en delen. Daarom raden we aan om van deze foto’s een mooi vierkant fotoboek te maken wanneer je thuiskomt als het perfecte aandenken én koffietafelboek.

Speel met compositie

We zijn vaak onder de indruk van dingen en willen ze daarom zo snel mogelijk vastleggen, maar waarom zou je niet even de tijd nemen om je positie te veranderen en te letten waar de camera op focust en hoe je de elementen in beeld brengt.

Als je op het strand bent, probeer dan een foto te maken waarop het zand, de zee en de lucht even groot zijn. Als je in de natuur bent, ga dan op je hurken zitten en richt je op een interessante plant met wat heuvels in de verte om scherptediepte te creëren. Het is altijd goed om even stil te staan ​​bij wat je nu precies aan het doen bent, al is het maar voor een seconde. Dit helpt je zeker om de best mogelijke foto te maken.

Zodra je die perfecte foto hebt waar je terecht heel trots op bent, ga je meteen naar onze app en maak je er een foto op canvas van voor een echt kunstwerk dat ook nog eens zo gemaakt is.

Maak optimaal gebruik van het licht

Gelukkig zijn er met de lange dagen die de zomer met zich meebrengt, veel mogelijkheden voor geweldig natuurlijk licht dat elke kleurvlek laat zien en je mooie gezicht prachtig doet uitkomen (Instagram fotodumps incoming!)

Het is wel belangrijk om de juiste hoek te kiezen: de felle zon kan soms resulteren in dichtgeknepen ogen, donkere schaduwen en ongewenst tegenlicht. Als je jezelf in de volle zon wilt fotograferen, kijk dan goed waar je staat en waar de zon vandaan komt om je foto zo goed mogelijk te belichten.

En als je dan eenmaal de beste foto hebt, waarom zou je er dan niet een unieke mok van maken om voortaan elke dag met een zonnig humeur te beginnen? Ze zijn supergemakkelijk te maken en de perfecte opkikker als de vakantie ten einde loopt.

Blijf wat langer

Het helpt ook om wat eerder of later op de dag foto’s te maken, wanneer het licht zachter en minder fel is. Het gouden uur is niet voor niets zo populair: stel je zelfontspanner in voor stralende selfies of probeer het oranje licht boven al die mooie gebouwen vast te leggen.

Kun je niet genoeg krijgen van je foto’s in het licht van de zonsondergang? Breng ze tot leven door er een wanddecoratie met collage van te maken met onze gebruiksvriendelijke editor.

Editen is alles

Als je in de zomer reist, moet je ook wel eens wachten – op de luchthaven of op het treinstation bijvoorbeeld. Benut deze tijd door je foto’s te bekijken en eventueel te bewerken om je onderwerp zo mooi mogelijk uit te laten komen.

Meer tijd over? Je kunt je geperfectioneerde foto’s ook rechtstreeks vanaf je telefoon omzetten in fotoafdrukken met onze app.

Ga voor een eindeloze zomer

Als je dat zomergevoel niet wilt verliezen, hoef je alleen maar je foto’s af te drukken.

Een fotoboek van hoge kwaliteit is een geweldig aandenken om nog jaren met veel plezier terug te kijken op je zomer. Ook kun je heel gemakkelijk en snel van je favoriete vakantiefoto prachtige wanddecoratie maken als uniek souvenir.

Laat al die schitterende zomerfoto’s niet op je telefoon staan ​​– maak er iets moois van!